goldenpalace.be
Terug

Op 24 januari, vrouwen eerst in de sport

Zoals jullie wellicht weten is dinsdag 24 januari de Internationale dag van de vrouwensport.

Oké, leuk genoeg, maar wat is het punt?
International Women's Sport Day is opgericht in 2014 op initiatief van de CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel français) en verdedigt een duidelijke en toegewijde doelstelling: de erkenning van de positie van vrouwen in de sport. Of het nu in de sportleiding of op welk terrein dan ook is, vrouwen worden nog steeds te vaak opzij geschoven en vrouwensport lijdt onder een ondervertegenwoordiging in de media. Uiteraard is een dag per jaar duidelijk niet genoeg om dit probleem te overwinnen, maar het is een veelbelovende eerste stap voor sommigen en de continuïteit van de dagelijkse inspanningen voor anderen.

Want ja, mentaliteiten veranderen en situaties verbeteren. Het meest recente voorbeeld is het EK vrouwenvoetbal, waarbij de vrouwensport meer dan ooit wist door te dringen op televisie, waar talloze kijkers de spanning volgden. De publieke belangstelling neemt toe terwijl de omroepen steeds meer zichtbaarheid geven aan vrouwelijke sportteams en wedstrijden. Vrouwen winnen terrein in de sport en dat is een heel goede zaak!

En wat doen we bij Golden Palace voor de positie van vrouwen in de sport?

Bij Golden Palace maken we ons engagement meteen concreet: we begeleiden Caroline Soussigne al een paar maanden, zoals we onlangs hebben aangekondigd. Deze jonge atlete belichaamt de vrouwensport perfect, want Caroline is naast professionele triatleet ook een sportfysiotherapeut en voorzitter van de mountainbikeclub Superbikers!

Om nog maar te zwijgen van het feit dat we, ondanks de veeleer mannelijke sector, tal van vrouwen in onze teams hebben. Onze dames bewijzen met hun werk dag na dag dat casino en sportwedden niet alleen een mannenzaak is!

Trouwens, je kan Caroline nu dinsdag 24 januari terugvinden op onze Instagram-account voor een Instagram Takeover. Een originele manier om in haar dagelijkse topsportleven te duiken!