goldenpalace.be
Terug

Meer dan 50 kg afval verzameld op een strand in één voormiddag

Vorige vrijdag heeft onze MVO-commissie de kans aangegrepen om samen met hun collega's uit Boulogne deel te nemen aan hun ecoburgerdag.

Samen op het strand van Ambleteuse hebben onze medewerkers, samen met hun vrienden en familie en trouwe klanten van ons casino van Boulogne-sur-Mer, de handen uit de mouwen gestoken om te helpen bij het opruimen van het strand. Behalve het teambuildingaspect van deze ontmoeting tussen onze Belgische en Franse medewerkers, was het vooral een actie om bij te dragen aan het behoud van de natuur.

Na 2 uur tijd heeft ons team van meer dan 20 mensen samen niet minder dan 51,5 kg afval verwijderd van een strand dat op het eerste oog over het algemeen proper leek. Maar als we beter keken, konden we zien dat een deel van het afval er helaas al veel te lang lag. Plastic in verschillende vormen, stukken zeemanstouw, sigarettenpeuken en stukjes glas: zoveel voorwerpen die door de oceaan zijn opgeslokt en weer uitgespuugd.

Het evenement vond plaats op de dag na Wereldoceaandag, dus het is de moeite waard om ons af te vragen wat we vandaag kunnen doen om oceaanvervuiling te verminderen.

Deze actie sluit ook aan bij de aankoop afgelopen maart van de beroemde Kat, een werk van Philippe Geluck genaamd « On en a plein le dos ». Dit drie meter hoge beeld stelt de Kat voor die een enorme bol gevuld met plastic afval boven zich draagt, een beeld dat perfect reflecteert wat we vorige vrijdag hebben gezien...